КРИМИ! Две жени от Троян са станали жертва на телефонни измамници


На 23.11.2016 г. на територията на община Троян е проведена полицейска операция, в хода на която  са проверени  18 МПС и 24 лица, съставени са 10 акта и са заснети и архивирани 13 бр. клипа за превишена скорост.

Две жени от гр.Троян са станали жертва на телефонни измамници.
През последните дни след поредицата от опити за телефонни измами на територията на областта, две жени от гр. Троян на възраст 69 и 60 години са станали жертва на «ало» измамниците. Троянчанките са били измамени по познатата схема:  на домашен телефон се обажда непознат мъж, представя се за гл. комисар или Началник на полицията и съобщава, че в града има група крадци и за да ги залови му е необходимо съдействие. Моли потърпевшите да му продиктуват номерата на мобилните си телефони и разговора продължава на мобилния телефон след което изисква да съберат всички налични пари в къщата, да ги поставят в плик, който или да закачат на входната врата или ако са в жилищен блок да хвърлят през балкона. 69-годишната жена е измамена със сумата от 1000 лв., а  на 60-годишната измамниците са отнели 3000 лв. И в двата случая потърпевшите са подали сигнал до МВР едва часове след като са били измамени. Работа по случаите продължава РУ Троян.

В периода от 25 до 27 ноември на територията обслужвана от РУ Троян е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 9 увеселителни заведения, съставени са 4 акта от служители на РЗИ Ловеч, проверени са 5 къщи за гости, 29 МПС и 45 лица, съставени са 6 акта и 8 бр. глоби с фиш.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след като при проверка в частен дом в гр. Априлци са открити около 13 пр. куб. м. дърва за огрев без поставена на тях контролна горска марка и без съответни документи за произход.

На 29.11.2016г. около 19.45 ч. на ул. „Хр.Ботев“ №1 в гр. Троян, лек автомобил «Фолксваген Голф» управляван от К.М.-26 годишна от гр. Троян, на заснежен и хлъзгав път излиза в ляво по посока на движението и се блъска в метален стълб на улична лампа. Жената е откарана с травма на главата в болницата в гр. Троян.

Коментари