КРИМИ! Двама простреляни в Орешак


На 15.09.2017г. в 21:54ч. в ОДЧ на РУ-Троян е получено съобщение от жена на 44 години от с.Орешак, за това че на същата дата около 21:30 ч. лицата И. М. Н., на 40 години и Р. И. Н., на 20 години от село Орешак, са проникнали в домът й като са разбили входната врата и са унищожили покъщнина, прозорци и мебели, след което се оттеглили в неизвестна посока. Причина за това нападение било, че същата дължала сумата от 55 лв. на лицата във връзка с покупко продажбата на мобилен телефон.

В последствие присъстващите в дома на жената, С. А. А., на 55 години от с. Овча Могила и И. М. А., на 36 години от с. Орешак, се отправили към домът на И. М. Н. и Р. И. Н.  в с. Орешак с цел саморазправа, като влизат в двора на къщата с коса и дървен кол. Същите са простреляни от И. М. Н.  с пневматична пушка, като С. А. А. е прострелян в областта на корема с проникване в коремната кухина, а И. Н. А. в областта на дясна предмишница. Пострадалите са откарани от екип на спешна помощ в МБАЛ – Троян, С. А. А.  е настанен за лечение в хирургическо отделение без опасност за живота, а И. М. А.  освободен за домашно лечение.

Извършени са процесуално следствени действия – оглед на местопроизшествие,  претърсване и изземване в жилището на М. М. Н. и Р. И. Н., при което са намерени и иззети 2 бр. пушки едноцевни.  По случая са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 216, ал. 1 и чл. 129, ал .1 от НК.
И. М. Н. и Р. И. Н.  са задържани за 24 ч. в РУ-Троян.

Коментари