КРИМИ! В Ловеч иззеха автомобил пуснат за издирване от Италия


В периода от 1 до 8 февруари служители на РУ – Ловеч са  провели две специализирани полицейски операции насочени срещу противодействие на битовата престъпност в малките и отдалечени населени места. Обходени са 34  населени места на територията на общината, проверени са 504 лица и 120 МПС, като за установени нарушения са изготвени 8 акта, образувано е едно бързо производство и едно досъдебно производство, установено е МПС обявено за издирване с Шенгенски идентификатор от Германия и са установени 2 лица обявени за общодържавно издирване.

На 08.02.2016г. в сградата на сектор Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч 24-годишна жена от гр. Ловеч е представила за първоначална регистрация лек автомобил „Фолксваген“ с италиански регистрационен номер. При извършената проверка е установено, че автомобилът и табелите са обявени за издирване от Италия. За случая е уведомена Окръжна прокуратура–Ловеч и ДМОС-МВР, а МПС е иззето.

В РУ – Тетевен за срок от 24 часа е задържан 45-годишен мъж от с. Лесидрен, който при управление на «Пежо Боксер» на ул.«Кооперативен пазар» в гр.Тетевен е ударил паркиран л.а.«Мерцедес». При извършената проверка на водачa на «Пежо»-то е установено, че шофира с 1,64 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

Коментари