ТРОЯН! Кметът обсъди идеи за развитие на социални предприятия в Троян с Председателя на Национален алианс за социална отговорност


На 11 декември кметът на Община Троян Донка Михайлова проведе среща с г-н Георги Георгиев, Председател на Национален алианс за социална отговорност (НАСО). НАСО е най-голямата българска организация, която обединява голямата част от доставчиците на социални услуги в България.

Тема на срещата бяха социалните услуги, които Община Троян извършва и възможностите за партньорство между Общината и НАСО. Г-н Георгиев изказа удовлетворение от това, че в навечерието на Коледа Троян е домакин на един от най-големите форуми на Алианса, на който се обсъждат проблемите в социалните услуги в България. Той изказа своята висока оценка за направеното от Общината, в рамките на последните години и особено за състоянието на Дома за възрастни хора и Центъра за временно настаняване, които представителите на Алианса посетиха.

Кметът г-жа Михайлова представи пред Председателя на НАСО идеите си за развитие на социални предприятия в Троян, за които тя има личната подкрепа на вицепремиера Ивайло Калфин и на ръководството на Националното сдружение на общините.

Обсъдено бе това, че общинските фирми и предприятия са добра база за създаване на социалните предприятия, както и това, че Община Троян има своите добри партньори в идеите си в лицето на Троянската задруга на майсторите на народни и художествени занаяти. Постигнато беше съгласие за партньорство в осъществяването на един такъв важен, не само за Троян, но и за България проект.

 

Станислава Цукева

„Връзки с обществеността“

Коментари