Кметът на Угърчин сред отличниците в конкурса „Кмет на годината”


Станимир Петков, кметът на Угърчин, е сред наградените български градоначалници в националния конкурс „Кмет на годината” за мандат 2015-2019. Наградите бяха връчени тази вечер на официална церемония в НДК. Кметът на Угърчин се окичи с престижното отличие в категорията „Социална община” в раздела „Малка община” на конкурса. Заедно с него награди в тази категория имат кметът на Ловеч Корнелия Маринова и кметът на Панагюрище Никола Белишки като средни общини, а за голяма община – кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Наградите – грамоти, връчи Ваня Манова, -мениджър на „Мастъркард“ за България, Северна Македония, Косово и Албания.
Националният конкурс се провежда за седми път, като в него гражданите онлайн гласуват за своите кметове. Това стана между първи и 15 септември, като своя глас са дали 643 865 души. В различните категории са отличени общо 28 общини измежду 265. Това прави наградата особено ценна и признание за г-н Петков в неговите усилия за развитие на Угърчин и социална подкрепа на населението.
Категорията „Социална община” е свързана с дейности по изграждане на защитени жилища за изоставени деца, на дневни центрове за деца аутисти, за деца с увреждания и за възрастни хора с увреждания, ремонт и ново оборудване за общинските детски кухни и общинския социален патронаж, ин витро програми и др.

Коментари