Кметът на Троян изригна в ефир и разтърси цяла България …


Снощи в предаването „България на живо“ по Евроком Кметът на Троян разкри задкулисието и опитите да я въвлекат в тема, която не е нейна. Кметът осветли истината за курортен комплекс Чифлик и се опровергаха всички „фалшиви новини“ пуснати от грантаджийския сайт Зов Нюз. В отговор на нападки от журналиста Христо Гешов пред камерата за първи път в право на отговор застана кмета на Троян г-жа Донка Михайлова, която направи на пух и прах всички „фалшиви новини“. Ясно и точно се каза, че Община Троян в момента няма възможност да изгради нов водопровод в курорта, който да захранва двата недоволни хотела Фея и Алфарезорт, които от повече от година искат това. Михайлова заяви, че не е основателно да се направи толкова огромна инвестиция от няколко милиона, която да задоволи нуждите на два хотела. Ясно се заяви, че на този етап троянското ВиК няма да бъде присъединено към Държавното, защото това, ако стане водата ще поскъпне с най-малко 0.97 лв.

Припомняме, че хотелите Алфарезорт и Фея им бе спряно водоподаването преди повече от година и половина заради неплащане на сметките за вода на фирма ДАД ООД. Цена за пренос на вода, която е нищожна за тази услуга. Каква е гаранцията, че дори да бъде изграден този водопровод, тези хотели ще си плащат сметките и няма да се стигне отново до спиране на водата като тогава цената тогава ще бъде още по-висока от сегашната.

Кметът Михайлова опроверга още една „фалшива новина“, а именно разпросранената „заплаха“ от Гешов, че ще пусне питане по ЗДОИ дали Община Троян плаща на Troyanpress.com и на колежката Руслана Попсавова. Тя показа, че такова питане до момента не е искано от Гешов, както и справка, че именно на тези два сайта Община Троян не е плащала нито един лев.

Във втората част на правото на отговор бе дадено на фирма ДАД ООД. По Евроком бяха излъчени кадри от поредицата „Троянският Туин Пийкс“, в които ясно се показа истината за сдружение „Курортен комплекс Чифлика“, които уж се борят за развитие на комплекса, а до момента сме свидетели единствено на това как го съсипват.

Очаквайте по-късно и видеото от правото на отговор в предаването „България на живо“ по Евроком.

Следва продължение …

Коментари