Кметът на Община Троян по традиция поздрави екипа на троянското АГ-отделение в Деня на родилната помощ


На 21 януари, Ден на родилната помощ, г-жа Михайлова – кмет на Община Троян, г-жа Димова – заместник-кмет и г-жа Даскалова – главен експерт „Социална и здравна политика“ по традиция посетиха МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“ и поздравиха ръководството на троянската болница и екипа на Акушеро -гинекологичното отделение с празника.
Г-жа Михайлова поднесе поздравителен адрес и пита със здравец на домакина – д-р Василев, завеждащ АГ-отделението в болницата. Кметът на Общината пожела здраве и успехи в благородна професия, която екипът е избрал. Тя отправи пожелание и надежда – през 2016 г. да се раждат повече троянски деца. „През годините в ръцете Ви са проплакали стотици деца. Вие сте хората, които са близо до родителите в най-щастливите им мигове и помагате рожбите им да се появят на този свят. Във Вашите ръце са поверени най-крехките и ценни създания – нашите деца.“, се казва още в поздравлението на Кмета.
Управителят на болницата д-р Пенко Бамбов, завеждащият отделението д-р Василев и целият екип на Акушеро-гинекологично отделение посрещнаха гостите, както повелява традицията. В духа на утвърдените обичаи, Кметът поднесе символичен подарък на акушерката с най-дългогодишен опит в отделението, Румяна Лазарова – кърпа и калъп домашен сапун.
Троянското отделение запазва славата си на едно от най-добрите и предпочитани от родилки отделения в областта. Домакините споделиха за ръст на новородените за изминалата 2015 г., които са били 288, от които 144 троянчета.
Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“

Коментари