Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков с пет номинации в Конкурса „Кмет на годината” 2015


Конкурсът „Кмет на годината” показва доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията. 

В него с пет номинации е и проф. Димитър Стойков – „Пълноценна жизнена среда”, „Инвестиции и заетост”, „Съхранена история и култура”, „Здрави жители”, „Модерно земеделие”. Конкурсът се организира от Портала на българските общини Кмета.бг.

Право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2011-2015 г. В първия етап бяха номинирани  265-те български общини в 12 категории. След оценка по няколко критерия във втория кръг остават 30 общини – по десет малки, средни и големи. От тях ще бъдат избрани финалистите на базата на свободно електронно гласуване, на което имат право всички пълнолетни българи.

Победителите ще бъдат обявени на церемония на 11 септември.  За първи път ще бъдат връчени и почетните награди «Кмет на Европа» и «Кмет на България».

Церемонията ще бъде предшествана от ЕКСПО на българските общини „Празници, обичаи, традиции и туризъм”, провеждащо се под патронажа на министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова, в което Община Плевен ще участва със свой щанд, промотиращ Плевен и региона. В рамките на изложението е предвидено и участие на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”.

Коментари