Кметът Михайлова настоя за изпращане на допълнителни екипи от ЧЕЗ, които да работят за отстраняване на авариите. Обстановката в община Троян продължава да е усложнена


На територията на община Троян образуваната снежна покривка е около и над 30 см. Големият проблем в общината е липсата на електрозахранване.  По-рано днес кметът Михайлова настоя за изпращане на допълнителни екипи на ЧЕЗ от София, които да работят за отстраняване на авариите. На приключилото преди минути заседание на Кризисния щаб стана ясно, че един допълнителен екип вече е тук, а още четири пътуват към Троян.

От ЧЕЗ информираха, че е възстановено електрозахранването в селата Орешак (без махала Баба Стана), Черни Осъм (до Жеравица), Балканец (до гробищния парк и без Беклемето), както и в Попишка и няколко други района на града, в които електрозахранването е било прекъснато. В останалите населени места се работи по отстраняването на останалите аварии. Гражданите може да получават актуална информация от официалната интернет страница на ЧЕЗ.

Няма подадени сигнали за бедстващи жители на общината, затворен е проходът Беклемето.

В почистването на пътната мрежа в общината освен 5-те машини на ОП „Комунални услуги“, е ангажирана още 13 бр. специализираната техника. От Пожарната информираха, че от сутринта има няколко произшествия в следствие на паднали дървета, като всички подадени сигнали за паднали дървета са обработени. Съдействие при отстраняването на паднали дървета и клони, възпрепятстващи преминаването на МПС-та и граждани, оказва и ДГС-Троян.

Приоритетно се почистват основните улици в града. Всички спирки са обработени. Тротоарите на централните улици са обработени и са осигурени пътеки за преминаване на пешеходците. Работи се по улиците „Димитър Икономов-Димитриката“ и „Г.С. Раковски“. Има достъп до двата гробищни парка.

Осигурена е храна за всички детски градини на територията на общината, като детските градини в Калейца и Орешак не работят.

Община Троян апелира собствениците на имоти и наематели на търговски обекти да почистят тротоарите пред обектите си, като събраният сняг се струпва около дърветата или в единия край на тротоара, а водачите на моторни превозни средства да не паркират по начин, който да възпрепятства работата на почистващата техника.

Следващото заседание на Кризисния щаб е насрочено за 17 ч.

Молим за Вашето разбиране към усложнената пътна обстановка, в следствие на обилните снеговалежи!

Коментари