Кметът Михайлова встъпи в длъжност в своя трети пореден мандат


На тържествена церемония, водена от Областния управител Ваня Събчева, която се проведе на 7 ноември, встъпиха в длъжност кметът на Община Троян Донка Михайлова, Общински съвет-Троян за мандат 2019-2023 г. и новоизбраните кметове на населени места. Всички те положиха клетва и получиха от председателя на ОИК Емил Цветанов удостоверения за избран кмет и съответно общински съветник.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският Митрополит Гавриил лично благослови новият състав в местното самоуправление на община Троян.

„Трудно се говори след клетвата „във всичките си действия ще се ръководя от интересите на гражданите на община Троян“, защото тези думи като че ли казват всичко. Само хората, минали през тежки изпитания в защита на интересите на гражданите на община Троян знаят какво означават тези думи“, каза в словото си при встъпване в длъжност кметът Михайлова. Тя припомни трите важни цели, които са в основата на нейната програма, с която бе избрана за трети път за градоначалник: Задържане на нивото на заетост на територията на общината и повишаване на доходите на гражданите. Качество на живот в по-добра жизнена среда. По-нататъшно ограничаване на темповете на демографската криза. „Започнахме още днес подготовката на бюджет 2020 г., с който ще вървим към изпълнението на тези задачи. Започваме работа по нова структура на общинската администрация, която да обезпечи изпълнението на управленските цели.“, допълни още тя. „Троянци винаги са успявали защото са предприемчиви и свободни хора и това е един съществен ресурс, който ще се опитаме да използваме още по-пълноценно през предстоящия мандат.“, с тези думи Михайлова се обърна към всички, събрали се в залата.

Председател на Общински съвет-Троян не бе избран. Следващото заседание на Общинския съвет е свикано за 19.11.2019 г. (вторник).

Oчаквайте видео от събитието малко по-късно днес!

Коментари