Катастрофа край Дупница уби един, камион падна на жп релсите


Все още не е възстановено движението на влаковете между Благоевград-Дупница след жестоката катастрофа на ГП Е-79 край село Джерман, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Товарният автомобил Волво с благоевградска регистрация е паднал върху релсите и закрил габарита на влаковете. В района на инцидента жп-линията минава непосредствено до Е-79, но 3 метра по-ниско от него. Контактната мрежа не е скъсана. Влаковете изчакват на гарите Дупница и Бобошево. Пътниците са превозени с автобуси.

Едва към 14 часа бе възстановено нормалното движение в две ленти на моторните превозни превозните средства, натрупали се от двете страни на инцидента в дълги колони.

Товарният автомобил на благоевградската фирма „Екоботълс“ е натоварен с железни профили. Товарът все още не е разтоварен, за да бъде вдигнат камионът. Водачът му не е пострадал тежко. Според думите му той се движел към Благоевград, когато от насрещно идващата колона се отделил лек автомобил и се блъснал челно в него. Водачът на опела, който е с пернишка регистрация, е загинал на място. Рязани са ламарините за да бъде изваден от купето. Мъжът е бил сам в опела „Астра“-комби, в която се виждаха кофи с набрани череши.

Пътният инцидент стана в 11.40 ч. на входа на с. Джерман откъм Дупница.

Източник: БГНЕС

Коментари