Какво ще бъде времето през уикенда?


Почивните дни ще са облачни и студени. В събота сутринта има условия за мъгла или ниска облачност по поречието на Дунав, в централните части на Северна България, в Горнотракийската низина и по течението на река Струма. Около София и Перник ще духа вятър, който ще пречи да се задържат гъсти мъгли. В областите на Северозападна България е в сила жълт код за ниска видимост и опасност от заледявания в часовете до обяд.

В ранния следобед вятърът ще се усили на североизток и около Черноморието. Температурите в най-топлата част на деня ще са в интервала от -2 до +3 градуса, до 8-9 по крайбрежието и в крайните югозападни райони. В планините продължава да се усеща температурната инверсия – времето ще е слънчево с температури от 1 до 6 градуса.

Условията за ски спортове в зимните ни курорти са добри. Във Витоша са подготвени ски пистите „Лалето 1”, „Ветровала” и „Меча поляна”. В Боровец, Банско и Пампорово са отворени по-голямата част от трасетата. Условия за зимни забавления и спортове има още в Стара планина – ски зона „Беклемето” и в Осогово край Кюстендил. В по-топлата част на деня температурите на „Алеко“ – плюс 2 градуса, в „Боровец“ – плюс 6 градуса, „Банско“ – около 7 градуса, „Пампорово“ – плюс 4 градуса. Информация в детайли – на сайтовете на ски зоните.

В неделя и понеделник очакваме нахлуване на студен въздух. Динамиката в атмосферата постепенно ще ограничи районите с мъгли. Дневните температури ще паднат. Възможно е да прехвърчи слаб сняг на изолирани места в планините, Предбалкана и Североизточна България. Още в неделя ще се усили вятърът в източната половина на страната. В началото на новата седмица поривите ще са по-силни.


Коментари