Какво време ни очаква във вторник?


Студен фронт със сняг в сряда

Във вторник денят ще е без валежи и разкъсана облачност в северозападната половина на страната. На изток и конкретно на югоизток по периферията на преминаващ циклон ще превали. Валежите ще са краткотрайни, в определени моменти временно интензивни в районите около крайбрежието. В най-югоизточните райони следобед ще прегърми, а вятърът временно ще се усили. Температурите в топлата част на денонощието ще са в интервала от 12 до 17 градуса с по-високи стойности в Дунавската равнина.

В планините облачността ще се увеличава, а вятърът ще се усилва. В масивите на Южна България ще превали дъжд. Сняг – само по най-високите места. Ще духа топъл южен вятър, който ще засили снеготопенето и опасността от лавини. Температурите в най-топлите часове – от 3 до 9 градуса.

В сряда още от ранните часове над страната ще премине студен атмосферен фронт. От северозапад на югоизток вятърът ще се усили, ще превали дъжд, а по високите места на Западна България и в Предбалкана ще прехвърчи мокър сняг без натрупване на снежна покривка.

В четвъртък ще е по-хладно – сутринта все още ще превалява слабо в източните райони и планините. След това облачността ще се разкъсва. С наближаването на почивните дни температурите ще се върнат към нормалните за сезона и в неделя следобед ще са между 12 и 16-17 градуса.

Коментари