И тази година детски фестивал в Угърчин


И тази година в Угърчин ще се проведе Вторият детски фестивал „Вярвай в чудеса”. Негови организатори са детската писателка Милена Димова, ръководството на община Угърчин в лицето на кмета г-н Станимир Петков, зам.кмета г-жа Мария Динова, Секретаря на общината г-н Димитър Димитров, и певеца Наско Стефанов – един колектив, който доказа своята перфектна екипна работа миналата година със старта на фестивала.

Вече валят запитвания към тях от детски и учебни заведения за записвания на деца и ученици за участие във фестивала.

Организаторите са замислили много приятни изненади за всички деца, които вярват в чудеса. Ще създадат и фестивална песен, изпята от деца от общината, ще има парад на ръчно изработени хвърчила, отново театрална постановка по авторска приказка, измислена от децата и детската писателка Милена Димова в Часовете по фантазия, Улица на рисунките с илюстрации на деца от цялата страна, а вероятно и от чужбина тази година, в специални шатри децата ще творят приказки, ще се учат да месят с помощта на жени, които ще ги въведат в българските народни традиции, ще редят пъзели и ще участват в множество забавни игри.

И тази година Европа Директ Габрово ще е партньор на фестивала, а сайта „Троян прес” ще отразява събитието заедно с БНР и екипа на Анелия Торошанова.

„Вярваме в чудеса, защото ги познаваме, вярваме в чудеса, защото ги създаваме” е мотото на детския фестивал, който и през 2018-та ще превърне Угърчин в истинско детско, приказно градче на чудеса и творчество.

Коментари