И. д. кметът на Ловеч Петков към малиновчани: Поздравления за превръщането на празника на баклавата в традиция


Поздравления за това, че превърнахте празника на баклавата в традиция. Това каза днес при награждаването на победителите в кулинарната изложба-конкурс в Малиново и. д. кметът на Ловеч Пламен Петков. Празникът се провежда с финансовата подкрепа на община Ловеч, която и. д. кметът гарантира и занапред.
В надпреварата участваха 33 вида домашно приготвена баклава, победител стана Зевджан Алибашева, второто място взе Шукрие Караджова, третото – Фахрие Велиева, и трите от Малиново. Тази година в приготвянето на сладкото изкушение се включиха и майстори от други населени места. Отличие за най-млад участник бе присъдено на Раиса Симеонова от Галата.
На празника стана ясно, че баклавата е визитката на малиновчанката, сладкишът неизменно присъства на трапезата на всеки празник.
Стотици хора събра празникът в центъра на селото пред основно ремонтираното читалище „Събуждане – 1927 г.“. В богата музикална програма се включиха самодейни колективи от читалищата в Севлиево, Ловеч, Чавдарци, Слатина, Буковлък, Александрово, Галата.

Коментари