Истинска битка срещу агресията в училище поведе народният представител Иван Миховски


Истинска битка срещу агресията в училище поведе народният представител Иван Миховски. В съвместна инициатива с ръководството на ОУ „Васил Левски“ в троянското село Борима днес там се проведе спортен празник под мотото „Деца и родители заедно срещу агресията чрез спорт“.

Десетки деца от 1 до 7 клас и техните родители се включиха в надпреварата в игрите дълъг скок, хвърляне на топка по цел, щафета, пукане на балони, скачане с чувал и други забавни състезания.

Директорът на училището Иванка Митковаизрази истинското си задоволство от реализацията на инициативата, като благодари на екипа си за усърдната работа по организацията и на Миховски за сериозния ангажимент по провеждането на състезанието.

Емоциите за малки и големи бяха неповторими, а най-много аплодисменти получи Иван Миховски за смелостта да се състезава лично в няколко от дисциплините заедно с децата – хвърляне на топка, пукане на балони и скачане с чувала.

Всички участници получиха грамоти, победителите – медали, осигурени от народния представител. Голямата награда за всички е личната покана на Миховски участниците и техните родители и учители да му бъдат гости в Народното събрание и на място да видят как работи Комисията по образование в парламента.

Прекрасен празник! Истинската борба срещу агресията в училище може да се води пълноценно само по този начин- заедно деца, родители и учители. Днес всички сме доволни и щастливи, защото бяхме заедно, бяхме навън в този прекрасен есенен ден, бяхме на спортната площадка и заедно се забавлявахме в игрите. Беше толкова красиво, на моменти дори напрегнато, като във всяко състезание, че на никой не му мина през умадори да нагруби или обиди някого. Децата изразходваха много енергия, прекараха весело с родителите си, научиха много – най-вече това, че в състезанието е като в живота – не е важно дали ще победиш, а да играеш честно. Благодаря на учителите за перфектната организация, на родителите – че се включиха с толкова желание и на децата за усилията им. Впрочем ние организаторите получихме най-голямата награда – усмивките и радостта в очите на децата. Готов съм да подкрепя подобни инициативи, ако и други училища в областта споделят идеята ни, както ОУ „Иван Хаджийски“ в Троян, където също ще направим спортен празник заедно срещу агресията чрез спорт, сподели Миховски след празника.

 

 

 

 

Коментари