Ирина Папазова: Конкурсът МИС БЪЛГАРИЯ – ТРОЯН се организира на изключително високо ниво


– Г-жо Папазова, в последните две години ИНТЕРСАУНД организира конкурса МИС БЪЛГАРИЯ. Дълги години Вие преотстъпвахте правото да организира конкурса на Жени Калканджиева. Защо сега се заехте лично с тази нелека и отговорна задача?

– Идеята да преотстъпвам конкурса на Визаж беше свързана с лицензите на „Мис Свят“ и „Мис Вселена“, които „Визаж“ държеше. Тъй като от две години те не притежават тези вериги и ние прекратихме договора си с тях.

– Кампанията Мис България Троян стартира на 1-ви март, основните дебати от тогава са – „Кой притежава правата за Мис България? Кой е легитмния организатор на конкурсите в страната“. Как се справяте с хората, които използват Вашето име и организирват конкурси главно с комерсиална цел и сриват името на всички лицензирани конкурси в България ?

– Конкурсът е собственост на Интерсаунд от 1990 г. Принципно е много лесно да се провери кой е собствениът чрез Патентно ведомство. Информацията е публична. Действително много хора са се опитвали да организират сходни конкурси, което действително заблуждават хората и вреди на имиджа на конкурса. Често си търсим правата по законен път.

12308334_1660231447563965_8810948972804289475_n (1)– Какви са Вашите очаквания за конкурса МИС ТРОЯН 2016 ?

– Да има красиви и достойни за титлата участнички. Конкурсът МИС ТРОЯН 2016 се прави на изключително високо ниво и се надявам да дойдат на кастингите много красиви момичета, които ще се борят за титлата.

– Вие ще сте председател на журито на МИС ТРОЯН (22 април). На какви критерии трябва да отговарят момичетата, за да могат да спечелят Вашия глас ?

– Критериите са стандартни да са с ръст над 170 см.,17 навършени години и с добри физически и визуални данни. Плюс е да владеят английски език.

– Каква реализация може да очакват момичетата от Троян, които се запишат за конкурса МИС ТРОЯН 2016 ?

– Най-основното е шансът да станат Мис България, което безпорно отваря много врати пред тях за бъдеща реализация. Дори и да не се класират имат шанса да продължат в сферата на модата чрез нас. Ние сме модна агенция и организирането на конкурси също е свързано с основната ни дейност ,а имено лансиране на модели в България и чужбина.

– МИС ТРОЯН 2016 ще бъде ли манипулиран, както са конкурсите на Митьо Пищова ?

– Не. Спокойно мога да твърдя ,че конкурсите на Интерсаунд не са манипулирани. И пак ще се върна към казаното горе. Нашата основна цел, като модна агенция е  да намираме и лансираме красиви момичета. Ние от това се издържаме. Това е разликата, когато организатора на конкурса е доказана модна агенция и когато е някакво физическо лице като Митьо Пищова. За това и момичетата е добре да се информират преди да се явяват по всякакви конкурси.

– Какво ще пожелаете на момичета, които ще вземат участие в конкурса МИС ТРОЯН 2016 ?

– Да са смели, активни и да се борят за успехите си. И разбира се най-достойната да победи!

 

 

Коментари