Ирина Митева и Георги Терзийски поздравиха Випуск 2016 на Езиковата


Областният управител Ирина Митева и заместникът й Георги Терзийски поздравиха абитуриентите от Випуск 2016 г. на Езиковата гимназия.

Всички вие сте пълнолетни и няма да наруша никакви норми, ако отправя дори политически послания. Но няма да го направя, мисля, че политиците сме длъжници на младите хора и точно в ден като днешния политиката трябва да замълчи. Затова реших да отправя към вас посланието на един утвърден български писател – Георги Господинов. Не съм поискал разрешението му, но се надявам да няма нищо против. Ще го направя и по още една причина – той с неговия талант е изразил по неповторим начин и моите мисли, каза в словото си Терзийски.

mitevaС думите на писателя той препоръча на младите хора: „Запомнете това вълнение, крийте го в джобовете си, хванете го в шепа и никога не се разделяйте с него през всичките години, които следват отсега нататък. Ако един ден усетите, че не се вълнувате, веднага си спомнете този ден. Спомнете си го спешно, като Бърза помощ. Човек не бива и не може да живее без вълнение. Разгаряйте го, грижете се за него, вземайте си по малко винаги, когато ви стане студено”.

„Любопитството към света и към другия до нас е също от тези златни песъчинки, които лесно се губят, а са толкова важни. И също са свързани с вълнението. Казано просто – не спирайте да се учудвате. Неслучайно думите “чудо” и “учудване” на български имат общ корен. Спрем ли да се учудваме на света – чудото изчезва”, бе другото послание на писателя Георги Господинов, което зам.-областният управител предаде към езиковци. Пак цитирайки автора Георги Терзийски говори пред момичетата и момчетата за „грамотността на сърцето”, като подчерта, че те вече са показали тази грамотност с отношението си и множеството благотворителни инициативи в подкрепа на техен съученик.

„Скъпи млади хора, за мен успехът е в това да сте и да живеете живота си като добри хора! Бих се радвал да е в Ловеч и региона! И аз ще се моля за това!”, завърши обръщението си Терзийски.

Видимо развълнувана като и майка на абитуриент от випуска, Ирина Митева пожела на всички завършващи да имат силата и куража да вървят напред и нагоре. Това е вашият път, но споменът за Ловеч и Езиковата ще бъде винаги жив у вас и той трябва да ви връща тук. Ще се радваме, ако се реализирате в този регион и по родните си места – областта има нужда от вас. Но където и да сте по света трябва да помагате – на училището, на Ловеч, на България”, каза в словото си областният управител.

Митева и Терзийски връчиха дипломите съответно Ви Б клас.

Лиляна Цанова – пълен отличник, е Първенец на Випуск 2016, випускът с най-много шестици на матурите, а училището е на първо място в областта по БЕЛ от зремостните изпити, стана ясно още днес по време на тържествената церемония.

Коментари