ИЗЯВЛЕНИЕ НА МИЛЕН ГАНЕВ – кандидат за народен представител от ДПС в област Ловеч


Платена форма

Здравейте, приятели, а и неприятели! Казвам се Милен Ганев Милев и съм кандидат за народен представител, издигнат от ПП „Движение за права и свободи“. Не смятах да излизам с изявления, още повече – тържествени и официални, но две неща ме накараха да седна и да напиша това. Бих започнал с една мисъл на великия Жан Жан Русо – „Когато хората спрат да вярват в Бог, ще започнат да вярват на всичко.“.

Аз смятам, че живеем в такова време. Във време на безбожие и на вярване във всичко, което значи само едно – безверие. Хората започнаха да вярват в лъжливи месии, за чието съществуване не са и подозирали, преди да изскочат от някъде и да залеят с див популизъм и благи думи нас, които живеем заедно, които се познаваме, които се обичаме, мразим или сме безразлични един към друг, но все пак се познаваме. Както казах в началото – две са нещата, които ме подтикват да напиша това. Първото е, че – един такъв „шаман“, до скоро управлявал ведомство, превърнало достъпа до моя град в едно истинско приключение. За него, понеже идва рядко, може да е приключение, но за нас са щети, нерви и псувни. Ведомство, за което временното правителство, управляващо в момента установи нередности, които ще бъдат обект не само на морални оценки. Този водач на една от листите ме квалифицира като такъв или онакъв. Може би аз подхвърлих лампата в тунела, може би аз построих „прекрасния“ път от град Ябланица до село Рибарица или може би аз ще срутя разклатения мост в село Гложене по същия този път?!?! Магистралите, господин водач, са прекрасни, направеното е неоспоримо, но аз съм регионален играч. И за годините, в които Вие управлявахте това ведомство, там където живеем ние, не сме отчели присъствието ви – нито като човек нито като ръководител. И не смятам, че аз съм Ви най-големия проблем. Коментари за местната власт няма да правя, защото тези избори са други. Оценката за тази власт моите съграждани я дават на всеки 4 години.

Преди няколко дни, в мрежата се появиха едни безумни братвежи за джамии, имарети и будистки храмове. И тук пак цитирам ония велик творец: „Когато хората спрат да вярват в Бог, ще започнат да вярват на всичко.“ (Ж.Ж.Русо). Нима някой би повярвал в това – джамия в Тетевен?! Чий болен мозък го роди това? Джамия в Тетевен? Какво ви става, бе, хора? Джамия за кого, джамия защо? Джамията е храм, в който хората, обичащи и почитащи един друг, различен от моя Бог, ходят да се преклонят и помолят. В Тетевен няма такива хора. Тетевен има своя храм, за който и аз съм помогнал с нещичко, защото аз съм християнин, родителите и пра-родителите ми – също. Инсинуацията беше много несръчна, но както казва Ж. Ж. Русо – хората започват да вярват във всичко. Или може би защото профилът на строителят на джамии – Милен Ганев е подходящ, като кандидат за депутат от ДПС. И веднага възниква глобалният за тези места въпрос – защо от ДПС, бе, Миленко? – както ми написа един мой съгражданин. А от кои? Кажете ми едни по-добри. Кажете ми за някои, които нямат вина за това което се случва в момента. И тук пак бих си позволил да използвам чужди думи в частност на Почетния председател на ДПС – Ахмет Доган: „Няма как да се преборим с бедността, ниския жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата“.

Това го написах аз – Милен Ганев Милев, кандидат за депутат от листата на ДПС. И пак защо от ДПС ли? Защото, както казва един бивш премиер „Доган е Меси“! А Меси е кралят на футбола. Аз искам да ритам с Меси и заради това съм кандидат от неговият отбор! И като част от него, ще се помъча поне с частичка да направя живота на хората малко по-добър, а и ние самите да станем малко по добри. Да повярваме в Бог, за да спрем да вярваме на всичко…

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Коментари