Изтече срокът за изготвяне на план за действие за водоснабдяването в махалите Длъжковска, Шошковска и Маргатина


Михайлова ОБЕЩА в срок до 3 месеца, т.е. до 1 май 2017 година, да бъде изготвен  план за това как да бъде решен въпросът с водоснабдяването в трите махали – Длъжковска, Шошковска и Маргатина, както и колко ще струва.

Припомняме, че точно преди три месеца се проведе среща на жителите на трите махали с омбудсмана на България, Мая Маналова. На срещата присъстваха и кметът на Община Троян Донка Михайлова и управителят на ВиК „Стенето“ инж. Тономир Гечев. Хората споделиха за наболелия проблем от години – липсата на вода, защото реално през месеца има едва няколко дни. Въпреки високия тон по време на срещата се стигна до консенсус – до 3 месеца /1 май/ да бъде представен план за действие, т.е какво трябва да се направи, за да бъде изграден водопровод, с който хората ще имат постоянно вода.

От независими експерти за водопровода за махала Длъжковска са необходими малко над 10 000 лв., което не би трябвало да представлява проблем за Община Троян.

Времето изтече! Остава Община Троян официално да представи на жителите на трите махали плана за действие и да се отговори на въпроса „Кога най-после ще има вода?“. Дали хората ще имат късмет тази година?

Продължаваме да следим темата!

Коментари