ИЗВЪНРЕДНО! Учителка от Ловеч с COVID-19!


На 17 септември в Националната информационна система е регистриран 1 (един) положителeн случай на COVID-19 за област Ловеч на жена на 56г. от гр.Ловеч, с оплаквания от няколко дни от умора, температура, загуба на обоняние.  Не съобщава за контакт с болен. Пациентката е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, които подлежат на карантиниране за 14 дни и изследване. Останалите две контактни лица в семейството живеят във Велико Търново и са предадени на РЗИ В.Търново за обхващане с карантина и изследвание.

Жената е учителка в ОУ „Димитър Димов“ гр. Ловеч, но последния  й работен ден е 14 септември, контакт с ученици не е имала. Контактните лица по месторабота са 7, които са отстранени незабавно от училището, карантинирани и предстои изследването им.

На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Към 14,00 часа на 17 септември общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, активните случаи са 7, оздравелите са 57 лица.

Коментари