ИЗВЪНРЕДНО! Информация за ситуацията в община Троян след силните валежи


navodnenieВ последните часове имаше необичайно силни валежи в районите на Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца. Реките Команска и Ръждавец увеличиха няколкократно нивата си.

Наводнен е републиканският път Троян-Шипково. Поради голямото количество дъждовна вода са запушени дерета и водостоци, които преляха и затлачиха пътя с дървен материал и наноси. Пътят е проходим при повишено внимание от страна на водачите на пътни превозни средства. Падна подпорната стена на детската градина в с. Шипково. Отнесен е релсов мост в с. Калейца. Има наводнени дворове, няма пострадали хора и животни. Ситуацията се успокоява.

Кметът на Общината Донка Михайлова и временно изпълняващият длъжността Началник на РПУ – Милко Стайков, бяха в пострадалите райони. Осигурено е състояние на повишена готовност за реакция с всички отговорни институции на територията на общината. Кметът на Общината и екип на Община Троян продължават обхода на засегнатите села. При проблеми, гражданите могат да подават сигнали на дежурния в Община Троян на тел: 0670/ 6-80-50.

Коментари