Избират най-добрите от професионалните паралелки в СОУ „Васил Левски“ – Троян


Вътрешноучилищни състезанията за номиниране на най-добрите ученици от професионалните паралелки се провеждат тези дни в СОУ „Васил Левски“. Целта е да се селектират участници за надпреварата в регионалните и респективно – националните кръгове за Кулинарната купа.

Състезанието за най-добри сервитьор – сомелиери и сладкари се проведе в сряда, 10-ти февруари. Участие взеха 9 ученици от професионалните паралелки от 8-ми, 10-ти и 11-ти клас. Доказано добрата вече в сомелиерските техники Деница Босева демонстрира представяне и декантиране на червено вино. Припомняме, че тя е миналогодишен медалист от национална кулинарна купа в този раздел.
„Излъчихме 3-ма призьори, които ще минат на повторен изпит, за да номинираме най-добрият, който ще представи училището ни в регионалното състезание. Ако заемем призови места в регионалното, ще спечелим квота и за национална кулинарна купа.“ – разказа преподавателката по професионални предмети Иванка Църова. Днес ще се проведат и вътрешноучилищните състезания за бармани и готвачи.

текст: Ралица БЕНЧЕВА
снимка: Иванка ЦЪРОВА

Източник: vlevski.eu

Коментари