Идва ли есента?


Температурите в най-топлите часове ще са между 25 и 30 градуса

В сряда облачността ще бъде по-значителна в северната половина на страната до обяд. Ще превали слабо първо в Североизточна България, след това на югоизток и в планинските райони южно от Стара планина. Вятърът ще бъде по-осезаем на изток със скорост до 20-30 километра в час. Температурите в най-топлите часове ще са между 25 и 30 градуса. По-топло ще се задържи времето по поречието на река Дунав, в централните части на Южна и в Югоизточна България.

Около Черноморието вятърът ще е осезаем със скорост до 20-30 километра в час. Очакваме и слаби превалявания. Температурите – между 26 и 29 градуса, по-хладно в северната част на крайбрежието. Вълнението ще бъде с височина на вълните до метър и половина, а по Южното Черноморие дори и до 2-2,5 метра. Тенденцията е вълните да утихнат в следващите 48 часа, което е предпоставка за дънни ями и мъртви течения.

В Европа по-драматична обстановка се очаква в Южна Италия, където валежите ще са значителни в следващите часове с развитието на средиземноморски циклон по крайбрежието на Сицилия. Британските острови пък ще попаднат в окото на друг циклон и бурни ветрове.

У нас валежите в четвъртък ще са в незначителни количества, най-вече в планинските и предпланинските райони на Западна и Централна Стара планина. В петък ще е сухо, а през почивните дни очакваме още една вълна слаби превалявания тук-там с гръмотевици, в западната половина на страната. Температурите ще са в интервала около и под 30 градуса с прохладни изгреви около 15 градуса.

Коментари