Народният представител Иван Миховски се включи в кампанията срещу насилието над жени


Народният представител Иван Миховски подкрепи националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието“, инициирана от евродепутата Мария Габриел. Той се включи в раздаването в Троян на информационни флаери с полезна информация за пострадали от насилие – горещи телефонни линии, координати на кризисни центрове за настаняване и превенция на домашното насилие, контакти на работещи по въпроса за насилието над жените неправителствени организации. В следващите дни Жени ГЕРБ в Троян ще продължат да запознават жителите на града с това какво могат да направят, ако са жертви на домашно насилие или имат близки с такъв проблем.

nasilieto-nad-zheniteВ края на февруари в Ловеч се проведе поредната конференция от националната кампания срещу насилието над жените. Тогава от името на областната структура на ЖГЕРБ бе връчена декларация с призив за подписване на Истанбулската конвенция срещу всички форми на насилие, породено от неравенството между половете, която по-късно бе подписана от правителството.

В България няма точна статистика колко жени са били жертви на насилие, но страната ни не се различава от ситуацията в другите европейски държави. Данните за ЕС като цяло сочат, че пострадалите жени са 33%, а всяка четвърта жена е била жертва на домашно насилие, заяви тогава в Ловеч евродепутатът Мария Габриел. Тя допълни, че проблемът с насилието над жени не е проблем само на жените, а проблем на семейството и обществото.

Коментари