Иван Миховски откри регионалния етап от състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ в Троян


Народният представител инж. Иван Миховски откри в Троян регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и млад водач на МПС“, на което домакин е received_1732791486935036Професионалната гимназия по механоелектротехника.
Завършил съм това училище, тук съм получил знанията и професионалните си умения. Запомнете – знания се учат, но занаят се „краде“… така че учете здраво и „крадете“ с пълни шепи занаят от по-опитните. Вие сте направили правилния избор – да учите в професионална гимназия, защото като завърши образованието си един млад човек има преди всичко нужда от професия. Затова и ние работим за промени в професионалното образование, които ще дадат на младите хора не само теоретични познания, а практика и трупане на опит в реална работна среда, каза при откриването народният представител.
Инж. Миховски бе член на журито, което определи класирането сред 9-те отбора. Той награди победителите за комплексно отборно представяне, където на първо място се подреди отборът на домакините – ПГМЕТ – Троян.
Цялото състезание бе страхотна емоция. Тези млади хора наистина знаят какво искат. Те са добре подготвени и работят с желание. Всички отбори показаха висока подготовка и аз съм сигурен, че след завършването всеки от участниците ще намери своето място и професионална реализация, коментира инж. Миховски.
Организатор на състезанието е Министерство на образованието. Целта е учениците от професионалните гимназии да демонстрират теоретичната подготовка, практическите умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила, както и да покажат формираните в процеса на обучението професионално-личностни качества – комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип, адекватни реакции при
управлението на МПС. В V регионална група, домакин на която бе ПГМЕТ в Троян, участваха още отборите от училищата в Горна Оряховица, Велико Търново, Стражица, Левски, Ловеч, Плевен, Свищов и Червен бряг. Националният кръг ще се проведе в периода 14 – 16.04.2016 г.

Коментари