Иван Костов остана без вратовръзка, сега остава да свали и връзките на обувките си и да влезе в затвора! Но не след 25 години, а за 25 години!


Главатарят на мафиотската приватизация Иван Костов остана без вратовръзка. Менторът от Драгалевци подари скъпарския си аксесоар на колегите от „Дарик“, а след това се разтопи в прочувствено интервю.

Мизантропът толкова се увлече, че по едно време започна да проповядва на изгладнелите българи как биха се чувствали след четвърт век.

„Интелектуалното неравенство ще се задълбочи много силно. И хората, които ще приемат да бъдат интелектуално низши, ако мога така да кажа, не знам как ще посрещнат тази съдба, как ще реагират. След 25 години това ще бъде, няма начин да не се случи, защото от тези, които ще отидат в авангарда се изискват много специални качества“, прогнозира лаборантът и създател на кухите проекти „ДАЙ България“ и „Нова република“.

Вратовръзката на Костов не му пречи да разтвори широко хищническите си челюсти
Вратовръзката на Костов не му пречи да разтвори широко хищническите си челюсти

Костов е прав. Ще се задълбочи интелектуалното неравенство. Но не само. Ще зейне пропаст между богати и бедни. Благодарение на неговата приватизация част от обкръжението му ще живее необезпокоявано на Малдивите и Карибите, а милиони български пенсионери ще ровят по кофите и ще си броят стотинките. В това време Костов ще броди из палата си в Драгалевци, а жена му Елена ще му вари коприва в златна купа.

И докато политиката е мунифицирала Костов в Тутанкамон, то един от прислужниците му Радан Кънев продължава да вършее в дебрите на приватизацията.

Четвъртокласният адвокат Радан тихомълком е станал адвокат на селския бек Борис Бояджиев, който заедно със скандалния Банев са собственици на  приватизационните фондове АКБ Форес и Св.Никола.

Приватизаторите на България - Николай Банев и Борис Бояджиев
Приватизаторите на България – Николай Банев и Борис Бояджиев

Последните двама контролират десетки български предприятия, а повечето от тях са нарязани на скраб и превърнати в луксозни имоти и майбаси.

Преди години един пъргав сервитьор се събуди мултимилионер. Защото поднасяше изтънчени блюда на фамилия Костови.

Остава ни да вярваме, че българските правораздавателни органи ще сложат край на сложните маневри, съпътстващи съвременното раздържавяване. По този начин макар ще бъде разсечен порочния пъзел на задкулисните връзки между власт и бизнес.

Истинският преход ще приключи едва тогава, когато Костов бъде принуден да остане и без връзките на обувките си и да влезе в затвора поне за 25 години. Заедно с приятелчетата си.

Ивайло КРАЧУНОВ, blitz.bg

Коментари