Ивайло Иванов е герой – разпердушини опита за евтина провокация на Радев и сатанизиране на полицията


Румен Радев тотално опозори институцията президентство и се издаде, че стои зад метежниците си, които окървавиха София.

Публични лица и журналисти коментираха така днешната среща в президентството по негова инициатива. Както ПИк показа на живо Румен Радев извика шефа на ДАНС и главния секретар на МВР, за да потърси отговорност за ескалацията на напрежение на 2 септември.

Опитът му да прехвърли отговорността на полицията обаче удари на камък, а блесна само желанието му да защити провокаторите си и това беше затапен с професионални и аргументирани отговори. Ето мненията на анализатори и журналисти, събрани от „Трибюн“, които са показателни за настроенията в социалните мрежи, които изригнаха в защита на МВР и Ивайло Иванов след срещата. 

Журналистът Любомир Огнянов:

Главният секретар буквално разпердушини опита за евтина провокация и сатанизиране на полицията! Евала!

Журналистът и общински съветник Димитър Вучев:

След като полицията беше подложена в рамките на часове на канонада от бомби, павета, столове и друг подръчен материал, Румен Радев повика ръководството на МВР да обясни дали не е заело страна в грозното противопоставяне на българи срещу българи. Намекът е ясен – че министерството не съблюдава за реда на всички, а за този на определени хора.

Политическата наглост на и.д. държавен глава изглежда е безгранична. За щастие, беше поставен на място от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Към призивите за оставки и промени да се добави още една – тази на политическото недоразумение от „Дондуков“ 2.

Асен Генов, който бе част от „Протестна мрежа“:

Слушах внимателно Шоуто На Радев с гости шефовете на службите. В спешен режим Радев трябва да уволни пиара си, който му подшушна този формат. Никаква конкретика, никакви факти.

Две-три мотивирани и мотивационни пледоарии на Главния комисар на МВР, на шефа на ДАНС и представителя на Столична полиция върнаха президента в защитна позиция и го принудиха да говори общи приказки за живота и здравето на гражданите и служителите на МВР, обилно гарнирани с витиевати фрази за конституционни права.

Вместо глуповатия медиен експеримент, Радев можеше да ги извика при закрити врати, да получи цялата оперативна информация и да направи фактологически обосновано изявление.

Change My Mind

Режисьорът Виктор Димчев:

След срещата с ДАНС и МВР за протестите стана ясно, че президентът има обикновена, но за сметка на това доста празна чутура.

Нагледал съм се некадърни управляващи и хора без нужните качества, но този гражданин спешно трябва да прочете нещо повече от учебник за управление на самолет.

Когато стигнеш дотам полицейски началник да ти чете лекция колко много не знаеш за държавата, е добре да си вземеш куфара, да отскочиш до гарата и да си ходиш където са те наковали.

Журналистът Цвета Кирилова:

Браво на главния секретар на МВР за експертното разяснение за поведението на полицията и деликатно поднесения образователен урок!

Журналистът Евгени Петров:

Недопустим опит на Радев да си прави ПР на гърба на МВР и полицията. Привиканите „да им набива канчетата“ главен секретар на МВР и шеф на ДАНС обаче категорично му възразиха, защитиха полицаите и обърнаха ПР-акцията срещу самия президент.

И още нещо – скандално е един държавен глава да подронва така брутално и публично да руши авторитета на една от най-важните институции

Коментари