„Зелените“ в Дряново скочиха срещу ремонта на моста на Кольо Фичето


„Зелените“ в Дряново тръгнаха срещу една добра инициатива на строителна фирма от Трявна, която свърши работата на Държавата. За какво става на въпрос.. След подадени сигнали до предишния кмет Семов (през месец юни 2019 г.), че мостът на Кольо Фичето е пред разрушаване, тъй като фундаментът на съоръжението е почти разрушен от водата и се налага спешен ремонт.

Семов един месец по-късно отговаря, че ремонт ще има след като падне нивото на водата и такъв може да се извърши чак тогава. Такъв докрая на мандата на Семов не се осъществява, въпреки че месеците от юли нататък бяха без дъждове. От интервюто по НОВА се разбра, че Семов не е сигнализирал собственика на моста, а именно Министерство на културата, които имат право да се разпореждат. Нехайството на тогавашното управление на Общината поставя живота на хората в опасност.

Месец декември 2019 г. една фирма решава да подари ремонт на моста като отлива нов фундамент и оправя разрушените камъни. Разбира се, че няма нищо по-хубаво от това, но не отричаме, че фирмата го е направила на своя глава без да уведоми компетентните органи, че имат такова намерение да направят ремонт за своя сметка. Въпреки това – адмирации за фирмата, която е свършила работата на Държавата и може би е спасила мостът от разрушаване.

Сега питаме „Зелените“ и тяхното острие Галин Герганов защо по времето на Семов НЕ дадохте гласност по проблема, а чак сега?

Защо в предишния мандат не взехте мерки да се ремонтира мостът?

Защо се опитвате всичко добро направено за Дряново да го съсипите?

Коментари