Здравният министър ще предложи удължаване на извънредната обстановка


Това обяви проф. Костадин Ангелов във Варна

Удължават извънредната епидемична обстановка у нас. Това ще стане на фона на нов, печален рекорд за разпространението на COVID-19 у нас.

18 души с коронавирус са починали за последното денонощие. В интензивните отделения остават 65 пациенти в тежко състояние. Новите заразени са 99. Те са установени с близо 3 600 PCR теста. Излекуваните са 159 и отново са повече от новите болни.

Според здравния министър Костадин Ангелов не се налага затягане на противоепидемичните мерки у нас. Все пак ще бъде предложено удължаване на извънредната обстановка до края на септември. Доклад ще бъде внесен в Министерския съвет в сряда. 

Проф. Ангелов съобщи новината във Варна, където е на посещение, за да се запознае със създадената от лечебните заведения организация за работа в условията на COVID-19. Той се срещна с екипа на регионалната здравна инспекция, с областния кризисен щаб, както и с директори на болници в областта.

„Извънредната обстановка ще бъде удължена. На заседанието на Министерски съвет, което вероятно ще се проведе утре, ще внесем доклад с искане за удължаването й до края на септември“, заяви той.

Коментари