Звездно жури на кулинарния конкурс на фестивала в Орешак през септември


Вече стана ясен целият състав на журито в кулинарния конкурс на тема „Балканска кухня“. Конкурсът ще се проведе на 4 септември и е част от фестивала на Балканската музика и кухня в село Орешак. Конкурсът е за професионалисти и любители. Критериите, по които ще бъдат оценявани участниците, са: външен вид, вкус и аромат, оригиналност и атрактивност на приготвените ястия. Всеки професионалист/любител може да участва в две категории – балканско ястие и балканско мезе. Наградите ще бъдат обявени по-късно като те ще бъдат наистина големи и интересни!
Всички участници ще бъдат оценявани от звездно жури:
1. Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия. Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете – за него те са свещени
2. Събин Ранков е изключително колоритна личност. Той е от Троян, но в момента живее в София. Собственик е на механа „Троянците на Ранков“. Събин е последният най-добър майстор на сланина от празника на сланината в Априлци.
3. Елена Малчева – представител на Българска Асоциация на Професионалните Готвачи за региона. Дългогодишен активен член на журитата в „Национална кулинарна купа“.
4. Йонко Дяков е един от най-младите шеф-готвачи в България. Работил е в повече от 10 страни, включително и в Бурж Ал Араб в Дубай
За записване в кулинарния конкурс: 0889 15 15 44
Кулинарният конкурс ще бъде на 4 септември от 10:00 часа – фестивал на Балканската музика и кухня, Орешак 2016 година.
Коментари