Звезда на Боливуд ще рекламира България за 14 млн. лева


Звездата на боливудското кино Аджай Девган ще се снима в промоционално видео за България, което ще се излъчва на индийския пазар.
Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.

Актьорът е на посещение в България за да избере локации за собствена режисьорска продукция и е дал съгласието си да се включи активно в новата рекламна кампания на министерството.

Стратегията на ведомството предвижда заснемането на видеоспотове с т.нар. „personal touch“ (лично отношение), като знаменитости, от целеви за България пазари, ще я промотират като предпочитана туристическа дестинация в собствените си държави.

Девган е сред десетте най-богати боливудски актьори, а Шарук Кан, който също е у нас, е вторият най–богат актьор в света, се твърди в съобщението.

Вече се усеща и ефекта от ангажирането им с българската туристическа кауза – появили са се публикации в индийски сайтове, че кинозвездите са в България, за да снимат филмови продукции, което засилвало интереса към нашата страна.

Министерство на туризма иска 14 млн. лева за реклама!

На среща с представители на туристическия бизнес от районите на Бургас, Варна и Добрич, министърът на туризми Николина Ангелкова подчертала, че Индия е пазар с население от 1.2 млрд. души и страната ни има реалния шанс да разшири позициите си на него.

Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове.

Коментари