За 2 дни са установили 186 нарушения на скоростните режими в област Ловеч


Нарушенията са констатирани в рамките на специализирана полицейска операция за безопасност на движението, която стартира в цялата страна от 19.00ч. на 05 февруари  и продължи до вечерта на 07 февруари.
На територията на ОДМВР – Ловеч основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.
В хода на предприетите действия служителите на ОД МВР-Ловеч са проверили 551 МПС и 701 лица, като за установени нарушения са съставили 196 фиша и 63 акта /от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски – 12, неправоспособни водачи-4, отнемане на предимство на пешеходец – 1, нарушения извършени от пешеходци – 9,  неспазване на пътни знаци и маркировка – 58, управление на МПС след употреба на наркотици и техните аналози – 2, шофиране след употреба на алкохол до 1.2 промила – 1, провеждане на разговор по мобилен телефон по време на управление на МПС – 1, без задължителна застраховка ГО – 9 и др.
С помощта на автоматизирани технически средства и системи, за периода са установени 186 нарушения на скоростните режими, от които 60 в рамките на населено място и 126 извън населените ме

Коментари