За по-добро бъдеще на новородените деца в Троян


„За по-добро бъдеще на новородените деца в Троян“

С това мото беше открит Новогодишния благотворителен бал на Ротари Клуб Троян на 18.12.2015 г., който се проведе в ресторанта на хотел „Троян Плаза“.

Официалните гости на събитието бяха Донка Михайлова – Кмет на гр. Троян, Епископ Сионий Игумен на Троянския манастир и Петър Цолов -Председател на Общинския съвет в гр. Ловеч.

С „Добре дошли!“ приветства присъстващите Председателя на Ротари Клуб Троян г-н Илиян Илиев /директор на НГПИ „Проф. Венко Колев“, Троян/. Той разясни, че целта на събитието е да се съберат 2800 долара за закупуване на апарат за измерване на билирубин /билирубин е тест, на който се измерват нивата на билирубин в кръвта/ за новородените деца в Детското отделение на МБАЛ Троян и 1000 лв. за консумативи на същия. “ С всяка стъпка, с всяка една кауза, искаме да спечелим нови съмишленици“, подчерта г-н Илиев.

Приветствие към присъстващите поднесе и г-жа Михайлова. „Всяка година Ротари Клуб Троян провокира да правим добри дела, това го доказва и с този жест към най-малките троянци.“, бяха част от думите й към домакините.

Топли думи за добрата кауза сподели и г-н Пламен Маринов, асистент на дистрикт гуверньора.

За доброто настроение допринесоха и певците Елена Кокорска и Георги Костадинов, Танцова формация „Възраждане“ от с. Орешак и Духов оркестър „Заедно“ от гр. Троян.

С продадените картини, сувенири, керамика и лакомства, Ротарианци успяха да съберат сумата от 6025 лв., които ще бъдат дарени на Детското отделение в МБАЛ Троян.

На всички хора с добри сърца, Ротари Клуб Троян благодари от сърце и пожелава на всички троянци Весела Коледа и мирна, здрава и благодатна Нова година!

Коментари