Защо Костов лъже за приватизацията?


Няколко дни след полутайната сбирка в столичния хотел „Балкан“, на която групата „Прокопиев“ плака за свободата на словото у нас, от сенките изплува техният духовен баща – експремиерът Иван Костов. Появата му, разбира се, съвсем не е случайна. Тя е просто епизод пореден от активното мероприятие срещу държавата, в началото на Европредседателството, организирано от маргинални политици и тяхната кафява пропагандна машина, пише БЛИЦ.

Припомняме, че първите два епизода от сценария на кукловодите предвиждаха публикуването на материали в международни издания, очернящи България и българското правителство, както и организирането на улични протести срещу легитимните родни институции.

Задкулисието хвърли милиони за изпълнение на задачите, но все още видим резултат няма. И за да се засили ефектът на замисленото на сцената трябва да излезе и самият Костов, който да каже – тези момчета всъщност са добрите, те са честни частници, бият се срещу злото и maata.

И драгалевският лаборант го направи. Нещо повече – експремиерът дори публикува два обширни материала, в които се опита да докаже, че бандитската приватизация е просто честен процес от трансформацията на българската икономика в прехода от тоталитаризъм към демокрация. И естествено, че едрите приватизатори Прокопиев и Донев всъщност не са ограбили държавата, защото са добри бизнесмени целите в бяло.

Уви, номерът на Костов не се получи. И ще докажем това в серия от коментари. Приемете настоящия за кратка прелюдия към същинското ястие.

И все пак – какво каза Костов? А именно – защо според него приватизацията му е честна?
Отговор – защото:
1. България е претърпяла две големи икономически кризи – 1990/1991 и 1996/1997
2. Безработицата в страната е висока
3. Бюджетният дефицит е висок
4. Икономиката не расте
5. Подлежащите на приватизация предприятия се намират във фактически фалит.

ВИЖ ОЩЕ

 

Коментари