Затварят първия етаж от хотела в с. Чифлик заради изключително неприемливи условия


При нас постъпи сигнал за „хотел на ужасите“ буквално, с изключителни неприемливи и неподходящи условия за настаняване в Чифлика. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на туризма Николина Ангелкова .

„След наша спешна проверка пред 2 дни се установи, че този обект изобщо не трябва да функционира“, посочи тя. „След това получихме и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено училище там. Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца“, заяви Николина Ангелкова.

„От днес затваряме първия етаж на хотела вследствие на инспекцията на РЗИ. Изискала съм всички документи, за които КЗП съобщи в ефир – издадените 12 акта с по 10 хил. лева, които не са представени в министерството, да ни бъдат предоставени“, обясни министърът.

„Човекът, който се оплака при нас със снимки, е бил настанен в мазе, вместо в стая. Затваря се този етаж, който въобще не трябва да функционира. За мен е абсурдно да функционират и останалите етажи“, изтъкна Николина Ангелкова.

„С писмо до КЗП сме стартирали инициирането на процедура за отнемане на категоризацията на хотела изцяло“, заяви тя. „Изискали сме от Димитър Маргаритов да сезира процедурата и да отнемем незабавно категоризацията. Това ще се случи в рамките на 3-4 дни“, каза още министърът.

Коментари