Заразените с COVID-19 в област Ловеч са 0,038%! РЗИ-Ловеч разрешава разполагането на бирарии по време на празници и фестивали!


TroyanPress се обърна с няколко въпроса към оглавяващия областния кризисен щаб за справяне с COVID-19, а именно областния управител Ваня Събчева. Въпросите са ни продиктувани от множество сигнали от наши читатели, че РЗИ-Ловеч огранича разполагането на временни обекти като бирарии по време на фестивали, празници и концерти на територията на Област Ловеч.

Решихме и да попитаме дали обстановката в областта е толкова лоша, че РЗИ и областния кризисен щаб не разрешават подобни неща. От отговора на Събчева става ясно, че РЗИ-Ловеч не забранява разполагането на бирарии със седящи места на фестивали и празници в област Ловеч.

От друг наш въпрос става ясно, че заразените в областта са 0,038% от населението на областта (122 546 души) или под 1%. От трети отговор на Събчева се разбира, че всеки кмет на населено място решава при какви параметри да се проведе един празник.

Ясно е едно – РЗИ-Ловеч НЕ забранява разполагането на бирарии със седящи места по време на фестивали, празници и концерти.

Ето и целият отговор на областния управител Ваня Събчева:

Коментари