Започна изграждането на нова фабрика в Плевен


Първа копка на производствено-административен комплекс „Десизо Монни” беше направена в Плевен днес. На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народните представители Владислав Николов и Пламен Тачев, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков,  областният управител Ралица Добрева, общински съветници и представители на фирмите изпълнители на обекта.пл1
Комплексът ще бъде разположен на терен от 23 хил. кв.м. с обща застроена площ от 14 280 кв.м. и ще включва производствена сграда с фабрика за обувки и фабрика за шиене, както и административна сграда с модерна двойно стъклена фасада. Към проекта има и социален център – клуб, ресторант, фитнес, футболно игрище и басейн.
„До 31 октомври ще бъдат завършени производственият и социален комплекс, а откриването на административната сграда е предвидено за 1 август догодина. В новите фабрики и администрация ще бъдат разкрити 800 работни места”, каза Димитров и отправи специални благодарности за подкрепата на държавната и общинската власт.

пл2„Респектирана съм от инвеститора Магдален Димитров, който в своите бизнес начинания неотклонно отстоява каузата на Плевен”, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева и подчерта, че ръководената от бизнесмена компания е синоним на най-съвременни достижения в индустрията, на иновации и контакти с международни партньори от най-висока степен. „Той е патриот и милее за Плевен и неговите хора”, заяви Цачева, и допълни, че въпреки възможността да инвестира навсякъде по света винаги избира Плевен.

„Това е най-значителната инвестиция в Плевен за годините на прехода. Какъв по-ясен знак от този, че Плевен се развива, че върви по възходящ път и се превръща в добро място за живеене. Какво по-голямо удовлетворение, че се разкриват трайни работни места и стотици семейства ще останат в родния град”, каза кметът на Община Плевен и изказа благодарност към г-н Димитров, че в негово лице вижда съмишленик в каузата Плевен да бъде модерен град с всички условия за развитие най-вече на младите хора.пл3

Коментари