Започна дезинфекцирането на улици и открити площи в Троян


Веднага след като Община Троян получи дълго очакваните дезинфектанти, започна обработването на улици и открити площи в града. Улиците се обработват с миялна машина, а тротоарите – с автоматични пръскачки. Особено внимание се обръща на местата, на които въпреки разпоредбите се получават сигнали за събиране на хора. Първо ще бъдат обработени районите около аптеките и хранителните магазини.

В утрешния ден, с помощта на доброволци, ще бъдат обработени местата, на които живеят повече роми – Балабански завой, Белишки Орешак, двете общежития. Заместник-кметът Ангел Ангелов води разговори с представители на общностите и настоява за провеждане на разяснения за важността от спазване на лична хигиена. В разяснителната работа са ангажирани и доброволци. Служителите на РУ на МВР гр. Троян правят обходи по места.

Настояваме още веднъж за стриктно спазване на карантинния период. „Данни от медицинските наблюдения на болни в Китай, коментирани и от американски медицински специалисти, при разгърнатата клинична картина, показват отрицателни резултати от изследванията за корона вирус, които се позитивират след седмица или повече.“, напомня д-р Дудевска – управител на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД и член на Временния оперативен щаб в гр. Троян.

Ако усетите симптоми, сходни с обявените на заболяването COVID-19 незабавно се свържете с личния си лекар по телефон.

Коментари