Започват масови проверки в нощните заведения по морето


Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масови проверки в заведенията с нощен режим на работа по морето, като акцентът ще бъде качеството на предлаганите спиртни напитки.
Това е обявил председателят на контролния орган Димитър Маргаритов, цитиран от пресцентъра на Комисията, при официалното откриване на приемните по Черноморието за летния сезон в к.к. „Слънчев бряг“.

Друг акцент в контролната дейност на КЗП това лято ще бъде спазването на изискването на закона за осигуряване на безпрепятствен достъп на хората с увреждания в туристическите обекти, е посочил Маргаритов.

От началото на сезона има проверки за категоризацията и съответствието на предлаганите услуги с дадената категория на заведенията, разположени на територията на Черноморието. Проверките ще продължат до края на сезона.

Маргаритов е припомнил, че КЗП ще има постоянни приемни по морето във Варна, Бургас, к.к. „Слънчев бряг“, Созопол, Приморско, к.к.“Златни пясъци“ и к.к. „Албена“. Той е добавил, че периодично ще работят временни открити офиси в Китен, Царево и Обзор.

Източник: dir.bg

Коментари