Зам.-областният управител Илиян Тодоров връчи дипломите на 12 Б клас в Езиковата


Зам.-областният управител Илиян Тодоров бе част от тържествената церемония по връчването на дипломите на завършващите ПЕГ „Екзарх Йосиф I” в Ловеч. Той връчи документът за завършено средно образование на 12 б клас на училището. Всеки ученик чу думите на Тодоров: „На добър час! Бъдете смели и дръзки, вървете напред и нагоре и никога не забравяйте откъде сте тръгнали”.

На събитието по покана на директора Радослав Хитов бе и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Развълнуван съм, не само защото това е най-старото езиково училище в България и днес ще връчим 8264 –та диплома. А защото вашите преподаватели и родители ви научиха не само на езици, но и на честност, на морал, на онези качества, които вие ще продължите и ще възпитавате. Много от вас ще учат в чужбина. Призивът ми е – да, трупайте знания в чужбина, но винаги се сещайте за България, върнете се по родните си места при вашите семейства и приятели, в страната, която разчита на вас и в която вие ще се чувствате у дома“, каза министър Нанков в поздравителното си слово към зрелостниците. Той им пожела на добър час по „магистралата“ на живота! „Шофирайте“ разумно и най-важното – във вярната посока!  Бъдете добри и достойни възпитаници на езиковата гимназия в Ловеч“, обърна се министърът към младите хора. Той поздрави и ръководството на гимназията за високото качество на обучение в училището.

Министър Нанков награди първенеца на випуска Радина Караиванова от Свищов, която на ДЗИ е получила две пълни шестици. 5.54 е средният успех от дипломите на тазгодишния випуск – 65-ти, на Езиковата гимназия в Ловеч. Резултатът от 5,37 по БЕЛ на матурите подрежда училището на 15 място в страната, а 5,32 на втория ДЗИ – на 19 място.

Област Ловеч е на 9-то място по успех след държавните зрелостни изпити.

Коментари