ЗАВЕТЪТ! Домът на Електротехническата промишленост в Троян или накратко Елпром Троян. Лидерът в Индустрия 4.0

"Заветът към поколенията" е единственото оцеляло нещо след оглозгването на ЕЛМА от Банев и Бояджиев.


През 80-те години на миналия век, Профсъюзни активисти от Електромоторен завод „Елпром“ (Троян) поставят в запечатана капсула послание до идните поколения: „Обичайте завода и колектива си, борете се за по-големи постижения от нашите, за да пребъде напред във времето името на завода, за да има диря за вашите последователи!„. Оптимизмът на поколението, написало завета, ще остане несподелен. Заводът щеше бъде напълно унищожен, но това така и не се случи. Днес Елпром Троян е отново на световно ниво и с визия за следващото столетие. Кой, ако  Елпром Троян може да направи всичко това. Това е една история за пионери, иноватори и лидери в електротехническата промишленост и машиностроенето на световно ниво. Всичко това е започнало преди 75 години точно тук, точно в тези сгради и помещения и днес продължава, за да може Европейският съюз да се гордее със завода и постиженията му.

 

Днешният облик на Елпром Троян
Днешният облик на Елпром Троян
А когато говорим за визионерство, то следва да се уточни, че Елпром Троян е исторически  най-големият завод за електромотори на балканите, лидер в бранша и визионер като представи концепцията си за развитието си пред следващите 100 години. Това се случи през тази есен на Международния Технически Панаир Пловдив, където получи безпрецедентните 4 златни медала за световни иновации.
Визията на Елпром Троян за следващото столетие и представяне на новите технологични възможности
Визията на Елпром Троян за следващото столетие и представяне на новите технологични възможности
Пресъздадена лабораторна среда от Елпром Троян за изпитание и анализ на данни изградена на платформата "умен завод" и Индустрия 4.0
Пресъздадена лабораторна среда от Елпром Троян за изпитание и анализ на данни изградена на платформата „умен завод“ и Индустрия 4.0
Това, което предците ни са оставили като  ЗАВЕТ е съхранено и все още чака да настъпи денят 11.10. 2020 година, за да бъде отворена капсулата с посланието към бъдещите поколения, а Елпром Троян доказа, че е визионер като направи технологично шоу на тазгодишния технически панаир в Пловдив, за което писаха всички национални медии. Какво по амбициозно от това може да бъде показано, при все това, че Елпром Троян е фактор №1 не само в България и на балканите, но и на световната сцена.
Коментари