ЕПИЗОД 2! Кои са д-р Не-не, Кметът Плъх и Крадин Гепанов?


В епизод 2 ще ви разкажем за останалите приказни герои от нашата приказка за Дряново. В тази част ви запознаваме с д-р НЕ-НЕ, Кмета Плъх и Крадин Гепанов.

Д-р НЕ НЕ – СИВИЯТ КАРДИНАЛ

Доктор НЕ-НЕ е общински съветник от 2003г. в община Дряново, като наскоро мандата му беше прекратен заради конфликт на интереси. Видно от данъчната информация в Търговския регистър през 2013 и 2014 година са изградени две фотоволтаични централи, едната негова собственост, другата е на майка му Надежда. Oбщата стойност на проектите е за над 1 милион лева. Интересното е, че централите са изградени от дружеството СОЛАР*** с краен собственик скандално известният ИВО ПРОКОПИ. Тънкият момент е в това, че изграждането на централите се финансира със заеми от дружествата на Прокопи, които не е ясно дали са върнати.

Извън битността си на енергиен магнат, доктор НЕ-НЕ се занимава и с лекарска професия. Наскоро в редакцията получихме сигнал от анонимен гражданин, който твърди, че в Дряново действа група за източване на Здравната каса и НОИ, чрез издаване на фиктивни болнични в Дряново. Интересно е кои имена ще изскочат в това разследване?

Кмета Плъх

Два мандата кмет на община Дряново, резултатът е приватизирани и нарязани на скрап предприятия, подарени имоти и огромни финансови щети за общината.

Кмета Плъх е типичен представител на новите „демократи“ – бивш партиен член  клел се преди това във вярност в социализма, готов на всичко, за да облагодетелства себе си на всяко едно място, където е бил. Кметът Плъх успява да заглуши всичките си нарушения като кмет с шумните любовни скандали, които забърква и през двата си мандата. В първия е известен с романса с тревненската Барби довел до сбиване с тогавашния председател на общински съвет по-известен като Киселия Чичко за това чия любовница следва да е куклата. Най-запомнящо се от втория мандат беше разкостването на бившето ЖП училище, от което той открадва и продава машини за стотици хиляди левове. Сега чакаме Специализираната прокуратура скоро да го заключи и човека с каскета да се погрижи за финала на неговата криминална кариера.

Крадин Гепанов

Крадин Гепанов стартира кариерата си като шофьор на Кмета Плъх в първия му мандат. Това започва да отваря една по една вратите на живота за младия Крадин, благодарение на отношенията с Кмета Плъх, той успява да завърши Висше образование в Свищов. Благодарение на неговия ментор е назначен за управител на „Орлово гнездо“ от 2001 до 2004, две години по-късно дружеството е обявено в несъстоятелност заради огромни задължения, които са натрупани под ръководството на Гепанов. Защо не е търсена наказателна отговорност за този геноцид над имуществото на Дряново, се носят само слухове и легенди.

За сметка на това към настоящия момент Гепанов има кредити за над 350 000 лева, с които е закупен имот в София. Публична тайна е, че Гепанов живее от милостинята на неговия тъст, който всеки месец изпраща пари на дъщеря си. Гепанов дълго време паразитира на гърба на различни фирми, като бива изгонван навсякъде по същия начин, по който беше изхвърлен от председателското място в Общински съвет-Дряново. Въпреки желанието му да гради имидж на успешен бизнесмен в сферата на транспортните услуги видно от Търговския регистър, той не притежава дялове във фирми, а фирмата на жена му показва обороти недостатъчни да покриват кредитите натрупани от мъжа й.

Историята на Крадин Гепанов много интересно напомня историята на неговия ментор в живота Кмета Плъх – гробокопачът на дряновските предприятия, затрил икономиката на общината още в първия си мандат.

Следва продължение…

Коментари