Епизод ПОРЕДЕН на „В Ловеч код ПЕМБЯНО! Пак преръси, пак се наводни! Свиквайте!“


Христо Марков
Христо Марков

Христо Марков: След днешното „прекапване“ или по-точно 15-20 минутен дъждец се сетих за една статия на господин Павлин Иванов, сегашен ШЕФ на „ЕКО“ – Ловеч, бивш активен гражданин, който отстояваше дадени тези и позиции. Интересно четиво, в което ще си позволя да направя някои промени.  Промените в статията ще бъдат само заместването на „БСП“ с „ГЕРБ“ и датата 19.07.2014 г. с 15.07.2016 г.

Уважаеми, наясно сте, че климатът се промени глобално! Нашата България и нашият Ловеч в частност са повече от засегнати от глобалното затопляне. Ще трябва да свикваме и да се адаптираме към промените на климата. Така излиза.

Ще се адаптираме – това е повече от ясно. Както едно време се казваше – неизбежно е като краха на капитализма. т.е. ще се случи!

Това обаче, което не ми е ясно е, кои сме тези ние, които трябва да се адаптираме към променящите се условия. Питам се, защото ако НИЕ бяхме всички НИЕ, го разбирам. Но действителността сякаш е една идея по-различна.

Имам предвид, че както ни облъчат – бедствията ще стават по-чести, по-страшни, с повече щети и жертви, излиза, че няма грам друг начин и единственото, което ни остава е да гледаме Емо Чолаков и да се запасяваме с копърка и минерална вода, когато е обявен код Жълто (само какви асоциации събужда в мен това ЖЪЛТО, ама карай).

lovech3Като всеки полунормален човек, с частични признаци на проява на временна интелигентност, си задавам някакви си въпроси. Сега, само в Ловеч ли трябва да чакаме Апокалипсиса без да правим нищо? Само в България ли това? Или цяла Европа и светът са легнали на дивана в очакване от телевизионната кутия да пръкне някой Пъпеш и да започне задава най-неуместните въпроси на най-точните хора?

Ей така, като си чета в необятна мрежа, която незнайно защо една огромна част политици, босове на градове и разни подобни не ползват изобщо, оставам с впечатлението, че май само тук и в братските Северна Корея и Куба чакаме да се стовари небето върху нас, блъскайки се да заемем балконите, защото първи ред се наводнява и няма да можем да доизгледаме филма.

Обикновено, в някоя страна, различна от горепосочените, когато се случи някакъв си катаклизъм или ги удари HAARP, хората там се вземат в ръце, сядат си на задниците, анализират, коригират, действат и си решават проблемите. Ами някакви такива странни разбирания има за света. Не можем да ги упрекваме, такива са си!

Като казах анализ, се сетих, че днес управлява ГЕРБ. Е не точно ГЕРБ и не, че точно управлява де, но така е думата. Та, винаги когато има проблем, от ГЕРБ казват: Ще направим подробен анализ, ще бъдем много осторожни и едва ли не, ще решим проблема.

Тук дребният детайл е, че анализ или няма, или ако го има, по-добре да го няма.

Защо замесвам политиката заради някакъв шибан дъждец ли?

Как да ви кажа. В Ловеч също управлява ГЕРБ, но не точно управлява и не точно ГЕРБ, но както и да е. Само за последните две седмици дъждът наводни няколко пъти китният подбалкански люляков областен център. Само за последните няколко години, това пък се случва съмнително постоянно.

И питам се аз: Хубаво, НИЕ ще трябва да се променим и да свикваме с катаклизмите, но кога ще се променят управляващите този град и най-после, разбира се не е задължително да е сега, ще разберат:

  1. Че управляват реално и носят отговорност за всичко, което се случва тук
  2. Че всеки проблем има решение
  3. Че некомпетентни хора не могат нито да дефинират проблема, нито да намерят негово решение
  4. Че ако има жертва, някой много бързо ще отиде в затвора и то с желание, за да не бъде пребит с камъни

lovech1Хайде уважаеми управляващи в Ловеч, бъдете така добри да намерите много бързичко работещо решение с шибаната канализация на този град!

„Та да си дойдем на думата, г-н Иванов, #КОЙ чисти шахтите? Къде са „решенията с шибаната канализация на този град“? Откога сте придобил квалификация като регулировчик? Като каква е спряна служебната кола на фирма ЕКО на средата на булеварда, напреки на двете платна. Откога тази кола има правомощия да реорганизира движението по пътищата?

Коментари