Елеонора Марковска от СУ „Васил Левски“ Троян получи „Национална диплома“


На 28 август, в кабинета на заместник-кмета Розалина Русенова бе връчено почетното отличие на МОН „Национална диплома“ на троянката Елеонора Марковска, първенец на випуск 78-ми (за учебната 2017/2018) на СУ „Васил Левски“ – гр. Троян. Националната диплома връчи началникът на РУО Ловеч – Еленко Начев, в присъствието на г-жа Русенова, г-жа Вяра Дочева, директор на СУ „Васил Левски“, класния ръководител на Елеонора – Тинка Бойнова, заместник-директори на училището, учители, нейните родители и приятели.

Престижната награда на Министерство на образованието и науката се връчва за високите постижения през 5-годишния курс на обучение и личностните качества на учениците. От десет години в Ловешка област не е връчвана престижната „Национална диплома“. През настоящата година такава получиха Елеонора и зрелостничка от Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч.

Като ученичка в паралелка  „Чуждоезиков профил“, с интензивно изучаване на английски, испански, български език и литература и история, тя проявява упоритост, трудолюбие и посвещаване на науката, като не само завършва с пълно отличие, но и показва най-добър резултат на двата държавни зрелостни изпити – по Български език и литература и по Английски език – отличен 6.00. Има значими постижения в национални олимпиади и конкурси.

Заместник-кметът Русенова връчи на зрелостничката букет и книга от името на кмета на общината – г-жа Донка Михайлова и ѝ пожела още много успехи. Сред пожеланията към Елеонора бяха и това да завърши и висшето си образование с отличие и да се върне отново в Троян.

Коментари