ЕКСКЛУЗИВНО! Общинският съветник Веселин Илиев напусна групата на коалиция „Избор за Троян“! Интригата по вота на недоверие срещу председателя на ОбС-Троян се заплита!

Веселин Илиев остава независим общински съветник


Интригата за това дали ще остане на поста си председателят на Общински съвет Троян се заплита! Преди броени минути е била депозирана молба от общинския съветник Веселин Илиев от коалиция „Избор за Троян“ за напускане на групата на коалицията, която именно председателят на ОбС-Троян Николай Тодоров ръководи.

Причините поради, които Илиев напуска групата са няколко: несъгласие с работата на коалиция; липса на всякаква прозрачност в работата  и решенията в последните месеци, както и натиск от страна на някои общински съветници от коалиция „Избор за Троян“. 

Веселин Илиев като независим общински съветник ще продължи да подкрепя решения на коалицията, които са полезни за гражданите на община Троян, заяви пред TroyanPress. На въпрос дали ще подкрепи вота на недоверие към председателя на ОбС-Троян, той заяви, че ще разберем на заседанието утре!

Общинският съветник от ДПС Айнур Кехайова отказа коментар по тема дали ще подкрепи вота на недоверие! Независимият съветник Захари Велев също отказа да коментира как ще гласува! 

Лидерът на ВМРО – Троян Даниел Сираков сподели пред медията ни, че ще гласуват за свалянето на Николай Тодоров от председателското място.

В крайна сметка, 13 общински съветници ще подкрепят до този момент вота на недоверие на председателя на ОбС-Троян. Два гласа трябват единствено, за да мине гласуването и Николай Тодоров да бъде свален от поста председател на Общински съвет -Троян.

Групата на БСП също не са заявили как ще гласуват вота на недоверие.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ…

Коментари