ЕКСКЛУЗИВНО! Данъчни описват резиденцията в Бояна на първия съсипник на ЕЛМА Николай Банев

Борис Бояджиев кога? (Истинският съсипник...)


Националната агенция по приходите е насрочила за утре опис на луксозната резиденция на скандалноизвестната фамилия Евгения и Николай Баневи в баровския столичен квартал „Бояна“, научи БЛИЦ. Това става ясно от документи, които БЛИЦ публикува за първи път.

Старши-публичен съдебен изпълнител Иванов е посочила, че ако Баневи не я допуснат до резиденцията, тя ще потърси съдействие от полицията.

Санкционната процедура е предприета заради неплатени данъци.

В същото време Банев и шармантната му половинка демонстрират стандарт, на който биха завидели и знатните персони в Бъкингам и Монте Карло.

Двамата парадират по светски събития с последни модели джипове „Порше“ и лимузини за стотици хиляди левове от марките „Ролс Ройс“ и „Майбах“, но в същото време явно не са намерили време за злободневни битови дейности като плащане на данъци.

Данъчните, обаче са преценили, че държавните интереси са над охолния личен живот. И са предприели решителни стъпки, за да защитят интересите на редовите данъкоплатци.

От документите на НАП става ясно, че приходната агенция разполага с подробно описание не само на разгърнатата площ на резиденцията, но и на прилежащите й барбекюта и басейни.

Само преди година същата резиденция и намиращите се в нея скъпоструващи мебели бяха напълно опожарени. Пламъците погълнаха интериорни бижута и картини за около 1 млн. лева.

По време на разследването стана ясно, че по време на пожара, Баневи са почивали на морския си курорт „Русалка“, където се отдават на различни удоволствия.

Скандалната слава съпътства Баневи през последните 10 години.

Имената им бяха сред първите, които гръмнаха в световната афера „Панама пейпърс“.

От международното журналистическо разследване стана ясно, че фамилията е вписана с акционерно участие в офшорни компании на Сейшелите, Бахамите и Панама.

Често пъти Баневи спекулират с различни причини за проблемите си с държавните институции, но това едва ли ще умилостиви сериозна институция като НАП.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари