ЕКСКЛУЗИВНО! Георги Харизанов разкри: Борисов изглежда като един от инициаторите на „Апартамент гейт“


Освен противопоставянето ГЕРБ-БСП, второстепенна интрига е дали ще има повече от 3 партии в Европейския парламент. Това каза пред радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов. Той допълни, че в момента се наблюдава възстановяване на двуполюсния модел, съобщава агенция ПИК.

„Основната интрига е същата като на предишните парламентарни избори – кой ще бъде първа политическа сила. ДПС без фанфари и шум ще си направи добрия резултат – те са изключително добри в тази игра, владеят я почти до съвършенство. Единствената второстепенна интрига е дали ще има повече от 3 партии в ЕП. Аз съм скептичен на тази тема“, каза още той.

Георги Харизанов обясни, че ако водачът на листата на ВМРО за евроизборите Ангел Джамбазки успее да убеди по-широката периферия избиратели на „Обединени патриоти“, че има смисъл да се гласува, и той може да прескочи бариерата.

„Апартамент гейт“ нанесе щета на ГЕРБ, но премиерът Борисов показа инстинкт и се присъедини към обвинителите, а не премина в глуха защита, каза още Харизанов. Той допълни, че в момента Борисов изглежда като един от инициаторите на „Апартамент гейт“, а не като една от жертвите, като тази му реакция ще доведе отново до това, избирателите да дадат доверие на ГЕРБ.

„Те виждат, че за толкова години във властта Борисов е успял поне себе си да запази, образът на народен човек, а не като такъв, който работи за себе си. Това е единственият фундамент, върху който продължава да се крепи огромна част от доверието към ГЕРБ“, обобщи анализаторът.

Коментари