Евродепутатът Мария Габриел организира в Ловеч конференция „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”


222В навечерието на конференцията ще се играе спектакълът „Премълчаното-разказано” по истински истории на жени, жертви на насилие

 По покана на областния управител на област Ловеч Ирина Митева и съдействието на община Ловеч, ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на групата Мария Габриел организира в Ловеч поредната конференция от националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!”. Инициативата се реализира в партньорство с Комисията за защита от дискриминация, Европейското женско лоби, Фондация „Ханс Зайдел”, Фондация „Общество за справедливост”, Фондация „Асоциация Анимус” и Фондация „Български център за джендър изследвания”.

Националната кампания е подкрепена на най-високо европейско ниво в лицето на еврокомисаря по правосъдие и равнопоставеност на половете Вера Юрова и координатора на ЕС за борба с трафика на хора Мирия Василиаду.

В конференцията в Ловеч ще участват областният управител Ирина Митева и зам.-областният управител Георги Терзийски, кметът Корнелия Маринова, зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков, представители на МВР, Окръжна прокуратура и Окръжен съд, неправителствени организации и други.

Конференцията ще се проведе на 26 февруари от 10:00 ч. в зала 109 на Дом „Преслав“. На 25 февруари от 18:00 ч. в залата на Ловешкото читалище „Наука“ ще се играе спектакълът „Премълчаното-разказано“, базиран на истинските истории на три жени, пострадали от психологическо и физическо насилие. Спектакълът е продукция на Университетския театър към Нов български университет. Входът е свободен!

 

Коментари