Д-р Тренчев изобличи Иво Прокопиев: Смаза синдикатите в „Каолин“, заплашваше хората – имам интересни сигнали за главния прокурор Иван Гешев


Иво Прокопиев почти ликвидира синдикатите в „Каолин“. Аз не мога да налея кураж на хората, когато започне да се оказва натиск върху тях да се откажат от синдикатите. Това каза по Нова телевизия почетният председател на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев.

„Имаше „Подкрепа“, която Прокопиев с огромен натиск унищожи. За КНСБ не знам да има“, обясни още синдикалистът.

„Почти във всички по-крупни частни предприятия има синдикати. Има във ВМЗ-Сопот, но има и в „Арсенал“, който е частно предприятие“, допълни той.

„Много са сделките и се чудя защо се вдигна такъв голям шум. Има добри сделки, дойдоха чужди корпорации, хората работят, те взимат едни добри заплати, предприятията работят. Има и няколко български добри сделки, но всичко друго е погром“, коментира приватизацията Тренчев.

„Мога да ви кажа, че Костов става член на СДС малко преди да го изберат за лидер на СДС, някъде през 1994 г. Дотогава той се водеше експерт“, хвърли той светлина върху биографията на Иван Костов.

„Костов го каза – „Кремиковци“ е продаден за 1 долар, но дълговете бяха огромни. Този Захариев не е платил дълговете. После средният брат Митал пое ангажимент да изплати този заем. Появи се друг играч – Лупи, взеха един сериозен заем от чужбина и прокурор Гешев може да се поинтересува какво се случи“, подаде сигнал през екрана Тренчев.

Д-р Тренчев припомни, че при приватизацията на БГА „Балкан“, синдикатите са били организирали стачки и блокиране на столични булеварди.

Бившият председател на КТ „Подкрепа“ заяви още, че има интересни сигнали за главния прокурор Иван Гешев и как по времето на Иван Костов и Богомил Бонев фиска е бил ощетен за над 1.5 млрд. лева от захарно-спиртно афера, като самият Тренчев има и оригинален документ, който е готов да предостави на прокуратурата. 

Коментари